Örtbakad torskfilé med tomat- och mozzarellarisotto

4

Du behöver

  • Pesto:
  • 100 g bladpersilja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl solrosolja
  • 80 g solrosfrön
  • 50 g riven lagrad prästost
  • Fisk:
  • 600 g torskfilé
  • salt och peppar
  • 4 msk pesto, köpt eller egen
  • Risotto:
  • 0,5 st finstrimlad purjolök
  • 2 dl avorioris
  • 1 msk smör eller margarin
  • 6 dl hönsbuljong (tärning eller fond + vatten)
  • 125 g grovt hackad mozzarella
  • salt och peppar
  • 2 st tomater i bitar
  • 0,33 st zucchini i strimlor
  • ev 1 dl grädde

Gör så här

  1. Pesto: Mixa alla ingredienser till peston utom osten i en matberedare. Blanda med osten.
  2. Fisk: Lägg torsken i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Täck med pesto. Tillaga i ugn 175°C, ca 10 minuter eller tills torsken är genomstekt.
  3. Risotto: Fräs lök och ris i matfett i en kastrull. Häll på varm buljong och låt riset koka under lock, ca 20 minuter. Rör snabbt ner osten. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner tomatbitar och zucchinistrimlor. Rör ev ner 1 dl grädde för krämigare risotto.
  4. Tips! Peston som blir över håller sig ett par veckor i kylskåp och passar som pastasås, sås till stekt kött eller dressing.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept