Gravlaxpytt

4

Du behöver

  • 400 g potatis
  • 200 g palsternacka
  • 1 st rödlök
  • smör eller margarin till stekning
  • 400 g gravad lax
  • 0,5 knippe dill
  • salt och peppar

Senapscrème:

  • 2 dl crème fraiche, ev lättcrème fraiche
  • 1 msk svensk stark senap
  • 0,5 msk honung
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala potatis, palsternacka och lök och skär i tärningar. Stek tärningarna mjuka på svag värme i matfettet i en stekpanna, gärna fettsnål. Skär under tiden laxen i små bitar och hacka dillen fint. När potatisen känns mjuk tillsättes lax och dill. Smaka av med salt och peppar.
  2. Senapscrème: Rör ihop ingredienserna till crèmen och servera till gravlaxpytten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept