Dragon- och dijonsenapsströmming med potatis- och rotselleripuré

4

Du behöver

Potatis- och rotselleripuré:

  • 400 g skalad potatis i bitar
  • 200 g skalad rotselleri i bitar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • Strömming:
  • 16 st stora strömmingsfiléer
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk hackad färsk eller 1 tsk torkad dragon
  • 1 dl rågmjöl
  • matfett att steka i
  • salt och peppar
  • Rårörda lingon:
  • 1,5 dl lingon
  • 1 dl socker
  • ev några droppar konjak

Gör så här

  1. Potatis- och rotselleripuré: Koka rotsakerna mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och tillsätt matfett och mjölk. Vispa till slät puré med hjälp av elvisp. Smaka av med salt.
  2. Strömming: Bred ett tunt lager dijonsenap på hälften av strömmingsfiléerna. Strö över lite dragon. Täck med de resterande filéerna och vänd dem i rågmjöl. Stek i matfett i en stekpanna på medelhög värme, ca 3-4 minuter per sida. Salta och peppra.
  3. Rårörda lingon: Blanda försiktigt lingon och socker. Låt stå tills sockret har smält. Tips! Rårörda lingon är gott att smaksätta med några droppar konjak.
  4. Servera lingonen till purén och strömmingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept