Currybräserad torskkotlett

4

Du behöver

  • 4 st torskkotletter à 180 g
  • 1 tsk salt
  • 500 g potatis, skalad och skivad (ca 8 st)
  • 0,5 st purjolök i bitar
  • 1 st vitlöksklyfta, skivad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk curry
  • 5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
  • 0,5 st pressad citron
  • 2 st tomater i skivor
  • 4 kvistar dill
  • nymalen vitpeppar
  • grönsallad till servering

Gör så här

  1. Bind ihop torskkotletterna med bomullssnöre. Salta båda sidorna och låt rimma medan rotfrukter och grönsaker tillreds.
  2. Fräs potatis, purjolök och vitlök i olivoljan i en stekpanna. Strö över curryn och tillsätt buljong samt citronsaft. Låt sjuda under lock ca 10 min. Lägg i torskkotletterna, tomatskivorna och dillen. Peppra. Sjud fisken 8-10 min.
  3. Servera med en grönsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept