Blåmusselrisotto

4

Du behöver

  • 1 påse färska blåmusslor eller 1 burk musslor à 440 g
  • 1 st gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl vatten
  • Risotto:
  • 1 st liten purjolök
  • 1 st squash
  • 1 tsk finhackad chili
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl avorioris eller långkornigt ris
  • 100 g getost eller annan smakrik ost
  • 2 st tomater
  • 1 liter buljong (vatten + musselspad)
  • salt, peppar
  • god sallad till servering

Gör så här

  1. Skölj och skrapa musslorna med en kniv så att de blir rena. Kontrollera att de är väl slutna. Skala och finhacka löken. Fräs löken i olivoljan i en låg vid kastrull eller gryta. Lägg i musslorna och låt dem koka 3-4 minuter under lock tills de öppnar sig. Tillsätt vin och vatten och låt koka 2-3 min ytterligare. Används burkmusslor, låt dem rinna av.
  2. Risotto: Skölj och strimla purjolök och squash. Fräs grönsaksstrimlorna med chilin i olja i en kastrull. Häll i ris och buljong. Koka upp och låt puttra på svag värme ca 20 min tills riset är klart. Smula i getosten. Skölj och skär tomaterna i bitar. Vänd ner tomater och musslor i riset. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med en god sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept