Carpaccio med hallon och krispiga ostflarn

Carpaccio med hallon och krispiga ostflarn
Foto: Tomas Yeh
Katja Palmdahl
Katja Palmdahl

Carpaccio med hallon och krispiga ostflarn

Av: Katja Palmdahl

11 ingredienser

En härlig bufférätt med flarn gjorda av prästost. Dessa kan också smaksättas med lite chili, sesam eller någon annan krydda . Föredrar man köttet medium går det utmärkt att eftersteka kalven till önskad temperatur och sedan låta det kallna innan man skivar upp det. Till dressingen är det viktigt att välja vinäger och olja av hög kvalité eftersom de står för mycket av smaken.

Ingredienser

portioner
  • 100 g prästost, fint riven, lagrad 12 mån
  • ca 350 g kalvfilé
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 3 msk extra virgin olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk hallonvinäger
  • 1 avokado
  • 1 ask färska hallon
  • 1 dl rostade pistagenötter
  • 2 msk krasse

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Lägg ut osten tunt på ett bakplåtspapper och baka gyllene i 7-8 minuter. Låt svalna på plåten.
  3. Bryn kalven runtom på riktigt hög värme. Salta och peppra rikligt.
  4. Blanda olivolja, balsam- och hallonvinäger och smaka av med salt och peppar. Önskar man lite extra sötma kan man röra ner några droppar honung.
  5. Skiva kalven tunt och lägg på ett stort vackert fat.
  6. Fördela avokado, hallon, nötter och krasse på köttet och dressa med vinägretten.
  7. Bryt ostflarn i lagom stora bitar.
  8. Salta och peppra från kvarn och lägg sist på ostflarnen.
  9. Rätten gör sig bäst om den serveras ganska snart efter att dressing samt salt och peppar lagts på.