Prästostsoppa

Från Nyhetsmorgon

Prästostsoppan serveras gärna i snapsglas eller små koppar. Den är lika god varm som kall. Varieras kanske efter humör och temperatur utomhus.

Receptet ger 8 små glas/koppar.

6 april 2010
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vällagrad Präst, gärna 24 månader, riven
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak
  • kallpressad olivolja
  • Chiliblandning

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och grädde.
  2. Mixa ner osten och smaka av med salt och peppar.
  3. Låt kallna.
  4. Vid servering Mixa upp soppan och häll i glas.
  5. Droppa över lite olivolja och strö på chili. Soppan är lika god kall som varm.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept