Flarn med kantareller, björnbär och rosmarin

10 bitar
Från Nyhetsmorgon

Västerbottenostflarn som toppas med kantareller, getostceme och björnbär. God paj utan pajform!

En variant av på kantarellflarnet är att göra en pepparrotscreme att breda över flarnet. Stek sen kantareller, havskräftor och tomat som kryddas med timjan och lite citronskal som en topping.

1 augusti 2014
Visa mer
10 bitar

Du behöver

Pajdeg

  • 5 dl vetemjöl
  • 150 g kallt smör
  • 75 g fint riven västerbottenost
  • 1 tsk havssalt
  • 1 ägg

Getostcrème

  • 400 g färskost
  • 1 crème fraiche
  • 100 g getost
  • salt
  • chilifakes

Topping

  • ca 1,5 l gula kantareller
  • 1 liten rödlök
  • smör att steka i
  • 2 kvistar rosmarin
  • salt
  • peppar
  • färsk timjan
  • 2 dl björnbär

Gör så här

  1. Lägg mjöl, smör och ost i en matberedare och mixa till smulor. Tillsätt salt och ägg och mixa till en deg. Tillsätt ev 1 msk kallt vatten om degen känns hård.
  2. Platta ut degen lätt och plasta. Låt den vila i kylen i 30 minuter. Värm ugnen till 180 grader.
  3. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en stor rundel. Lägg den på en plåt och ta bort det översta pappret.
  4. Nagga flarnet med en gaffel och grädda det gyllene i ca 20 minuter. Låt kallna på plåten.
  5. Rör ihop ingredienserna till getostcremen och smaka av med salt och lite chili.
  6. Stek kantareller och rödlök i smör. Krydda med rosmarin salt och peppar. Repa rikligt timjanblad över kantarellerna.
  7. Bred crème på flarnet lägg på kantareller och björnbär.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept