Saltimbocca på skånska

Från Nyhetsmorgon

Saltimbocca är från början en Italiensk maträtt men det här receptet är inspirerat från Skåne.

Serveras med tvättad storlekssorterad färsk potatis som inte lämnat kylkjedjan.

11 juli 2008
Visa mer

Du behöver

  • 500 g Nötinnanlår (gärna från lokalt slakteri)
  • 3,5 krm Salt (ca)
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 8 skivor Skånsk spickeskinka
  • 16 st salviablad
  • 2 msk smör
  • 8 cl torrt vitt vin
  • 8 cl kycklingbuljong

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i 8 jämnstora bitar.
  2. Lägg på en bit plastfolie och banka ut varje bit till en mycket tunn schnitzel (med hjälp av en liten kastrull på en skärbräda).
  3. Salta och peppra köttet.
  4. Lägg en skiva spickeskinka och 2 salviablad på varje schnitzel. Fäst dem med tandpetare.
  5. Stek schnitzlarna 2-3 minuter på varje sida i hälften av smöret.
  6. Ta upp köttet och håll det varmt utan att täcka över.
  7. Vispa ur pannan med vinet och buljongen och resten av smöret.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg snabbt i schnitzlarna i stekjärnet så de blir heta.
  10. Lägg upp på varma tallrikar och skeda såsen över.
  11. Servera med färskpotatisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept