Honungs- och lavendelblomsparfait

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 1 dl Honung (finns kanske någon lokal biodlare)
  • 500 g mascarponeost
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk Lavendelblommor
  • Färska bär efter säsong eller smak

Gör så här

  1. Koka upp grädden med lavendelblommorna.
  2. Låt stå och dra i 10 minuter.
  3. Sila bort blommorna.
  4. Dela äggen i gula och vita.
  5. Vispa gulorna poröst med ½ dl honung.
  6. Tillsätt mascarpone och resten av honungen samt lavendelgrädden.
  7. Vispa äggvitorna och sockret till fast skum.
  8. Vänd ner vitorna i äggulesmeten.
  9. Frys i minst 6 timmar före servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept