Limemarinerat kycklingspett

Du behöver

  • 2 kycklinglår/person
  • marinad
  • saften av 2 limefrukter
  • Skalet av 2 limefrukter ( tvätta limen ordentligt innan och riv det fint, det vita ska inte med)
  • 2 ? 3 msk riven färsk ingefära
  • 1 stycken vitlök, finhackad eller pressad
  • 0,5 deciliter ketjap manis
  • 1 deciliter matolja
  • salt och peppar
  • Riktigt ?go? vinegrette
  • 2 msk lagrad balsamicovinäger
  • 2 msk Bjäre Vodka
  • 6 mask jungfruolja (olivolja)
  • 1 liten finhackad schalottenlök
  • salt och peppar
  • babyspenat
  • cocktailtomater

Gör så här

  1. Köp urbenad eller bena själv ur kycklinglår
  2. Strimla köttet i 2 cm tjock skivor på längden
  3. Lägg i marinad 30 minuter ? 2 timmar
  4. Tryck dem därefter på spett
  5. Stek i ugnen 220 grader 5 -7 minuter
  6. Vänd runt babyspenat och halvade coctailtomater med vinegretten strax före servering. Lägg som en rejäl bädd på tallriken och spetten ovanpå
  7. Koka potatisen försiktigt och vänd runt med örthack.
  8. Prova tvättad storlekssorterad potatis som förvarats i kyla för högre och jämnare kvalitet.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept