Gulbetscarpaccio, halstrad grön sparris / pepparrotskräm

Du behöver

  • 1 medelstor gulbeta / person
  • 3 gröna sparrisar / person
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 dl. creme fraiche
  • 1,5 dl. philadelfiaost (gärna light)
  • 1 msk citronsaft
  • riven pepparrot

Gör så här

  1. 1.Vispa creme fraiche med filadelfiaosten och citronsaften tills det blir en fast kräm.
  2. 2.Smaksätt med pepparrot, salt och peppar.
  3. 3.Skär av blasten 1 cm från betan. Koka i saltat vatten ca 35 minutert, tills de är mjuka. Är betorna stora ökar tiden
  4. 4.Spola de kokta betorna i kallt vatten och ta av skalet
  5. 5.Skiva i½ centimeter tjocka skivor lägg direkt på tallrik, så att tallriken täcks
  6. 6.Skär eller bryt av ändarna på sparrisen
  7. 7.Om den är grov i skalet så skala annars använd den som den är.
  8. 8.Hetta upp en panna ordentligt och häll på 1 msk olivolja
  9. 9.Stek sparrisen sirka 3 minuter på varje sida, den ska få en brynt färg.
  10. 10.Servera den ljummen på carpaccion
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept