Äppelchutney

Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 2 kg äpplen ta din favoritsort
  • 2 gula lökar
  • 5 st kanelstång
  • 70 gr ingefära
  • 1 liter råsocker
  • 4 dl äppelcidervinäger
  • 4 dl russin
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala kärna ur skär äpplena i mindre bitar.
  2. Hacka löken.
  3. Blanda alla ingredienser i en stor gryta koka samman till fast konsistens.
  4. Häll upp på väl rengjorda burkar.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Nyhetsmorgon

Det här är var nog det lyxigaste jag visste när jag var liten. Men då med lövbiff. Mina föräldrar äter det här än idag men jag fick nog. Jag bytte ut lövbiffen mot en frasig pankopanerad aubergine istället. Jag brukar aldrig vattna ur auberginen för det tar extra tid, men hinner du så går det utmärkt att göra det. Det går lika bra att panera zucchini! Såsen är min mammas recept. En snabb bea. Så sjukt god. Hinner du inte göra såsen, eller vill du helt enkelt inte, går det utmärkt med köpebea. /Siri
  • 45 m
Visa alla recept från Nyhetsmorgon