Krispig äppelpaj

Krispig äppelpaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Krispig äppelpaj

Av: Katarina Ångström Isacsson

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

Ta vara på dina äpplen och gör en härligt krispig dessertpaj. Servera med krämig vaniljsås.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl rörsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 4 äpple t ex Åkerö
  • 0,5 dl rörsocker
  • 1 msk kardemumma

Till servering:

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  2. Smölt smöret och låt svalna rör ner i skålen och blanda ställ degen i kylen
  3. Sätt ugnen på 200 gr kärna ur och klyfta äpplena tunt blanda råsocker kardemumma i en skål vänd runt äppelskivorna
  4. Lägg äppelklyftorna i en smord ugnsfast form
  5. Strö smuldegen över
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min
  7. Servera med vaniljsås