Liten laxpudding

Liten laxpudding
Foto: TV4

Du behöver

  • 4 små kokta färsk potatis
  • 1 skivad smörfräst purjolök
  • 50g färsk spenat
  • 4 skivor färsk lax
  • 4 smörstekta pilgrimsmusslor
  • 50g smält smör
  • 1 knippa finskuren dill
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Smörj 4 eldfasta portionsskålar.
  2. Skiva potatis tunt och lägg i botten.
  3. Vänd ner spenaten i den varma purjon.
  4. Salta och peppra.
  5. Lägg röran ovanpå potatisen.
  6. Täck med lax.
  7. Lägg en pilgrimsmussla ovanpå.
  8. Häll över smält smör.
  9. Ställ i ugn 75 grader i 15 minuter.
  10. Vid servering strö över den finklippta dillen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept