Glass Blåkulla med häxlikör

10 min + 5 h
4
glass blåkulla
Foto: tv4

Glassdessert med smak av vanilj och strega. Toppas med riven choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Fresita
Artikelnummer 7866
Ursprung Chile
Strega och glass behöver rejält motjuck för att inte stjäla hela showen. Fresita med läcker äkta jordgubbssmak ger desserten ett lyft!

1 maj 2014
Visa mer
10 min + 5 h
4

Du behöver

  • 3 l gammaldags vaniljglass
  • 1 dl strega likör
  • 200 g mörk blockchoklad, riven
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Ta fram glassen 5 minuter innan.
  2. Hacka ner glassen i matberedare och kör 10 sekunder.
  3. Häll i stregalikören och blanda ytterligare 3-4 minuter på full fart. Ställ in i frysen 3-5 timmar.
  4. Ta ut glassen och forma till "äpplen" med en glasskopa. Ställ in ”äppelkulorna” i frysen och låt stelna.
  5. Vid servering, rulla äppelkulorna i riven mörk choklad.
  6. Gör en liten grop i" äppelkulan" och häll i en skvätt Stregalikör. Garnera med en citronmelisskvist.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept