Kasslergryta med surkål

Kasslergryta med surkål
Foto: TV4

En värmande gryta med underbar smak av surkål. Vill du göra rätten helt komplett, låt några små skalade potatisar koka med på slutet.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 stor lök, finhackad
  • 2 msk matolja
  • 2 burkar surkål à 600 g
  • 2 äpplen, finhackade
  • 15 enbär, stötta
  • 2 lagerblad
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl hönsbuljong
  • 200 g rimmat sidfläsk i bit
  • 6-8 tunna kasslerkotletter
  • 6-8 små peperonikorvar
  • 1 ring fläskkorv
  • persilja

Gör så här

  1. Fräs löken med lite olja. Lägg över den i en rymlig gryta och slå på lite mer olja. Lägg i surkål, äpplen, enbär och lagerblad. Blanda vin och buljong och slå över. Lägg i fläsket och koka sakta 45 minuter.
  2. Skiva fläsket och lägg tillbaka det i grytan med kassler, korv och fläskkorv i skivor.
  3. Koka klart ytterligare 20 minuter. Klipp persilja över.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept