Rotfrukterna ger dig en mustig bas till buljongen och de grillade eller stekta kasslerkotletterna.
Ingredienser
8 kasslerkotletter med ben, små, tjockskurna
1 gul lök
2 msk smör
1 morot
20 g rotselleri
1 palsternacka
20 g kålrot
1,25 l ljus köttbuljong
5 vitpepparkorn
1 klyfta vitlök
1 kvist färsk timjan
4 potatisar
Till dekoration:
purjolök, lite
Till servering:
bröd, ett gott
Gör så här
Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i smör. Skala morot, rotselleri, palsternacka och kålrot och tärna i jämna tärningar. Koka upp buljongen och lägg i pepparkorn, vitlöksklyfta och timjan. Tillsätt lök och rotfruktstärningar, koka upp och låt sjuda på svag värme i 15 minuter.
Sila ifrån grönsakerna och koka ihop buljongen något på hög värme utan lock. Ta bort pepparkorn och timjan. Skala potatisen och skär i skivor. Lägg dem i buljongen och koka dem nätt och jämnt mjuka, 10-15 minuter. Strimla purjolöken till servering.
Stek eller grilla kasslerkotletterna. Lägg upp de varma rotsakerna och buljongen i djupa tallrikar. Lägg köttet ovanpå och dekorera med purjolök. Servera genast med gott bröd till.