Kassler med rotfruktsbuljong

Kassler med rotfruktsbuljong
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kassler med rotfruktsbuljong

14 ingredienser

Rotfrukterna ger dig en mustig bas till buljongen och de grillade eller stekta kasslerkotletterna.

Ingredienser

portioner
  • 8 kasslerkotletter med ben, små, tjockskurna
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 morot
  • 20 g rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 20 g kålrot
  • 1,25 l ljus köttbuljong
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist färsk timjan
  • 4 potatisar

Till dekoration:

  • purjolök, lite

Till servering:

  • bröd, ett gott

Gör så här

  1. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i smör. Skala morot, rotselleri, palsternacka och kålrot och tärna i jämna tärningar. Koka upp buljongen och lägg i pepparkorn, vitlöksklyfta och timjan. Tillsätt lök och rotfruktstärningar, koka upp och låt sjuda på svag värme i 15 minuter.
  2. Sila ifrån grönsakerna och koka ihop buljongen något på hög värme utan lock. Ta bort pepparkorn och timjan. Skala potatisen och skär i skivor. Lägg dem i buljongen och koka dem nätt och jämnt mjuka, 10-15 minuter. Strimla purjolöken till servering.
  3. Stek eller grilla kasslerkotletterna. Lägg upp de varma rotsakerna och buljongen i djupa tallrikar. Lägg köttet ovanpå och dekorera med purjolök. Servera genast med gott bröd till.