Kassler med purjogrädde

Kassler med purjogrädde
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kassler med purjogrädde

4 ingredienser

Kassler är perfekt stapelvara i köket. Fast vitsen här är nog ändå purjogrädden. Denna till synes enkla anrättning är nämligen det perfekta tillbehöret till alla typer av rökt mat. Både rökt fisk och kött behöver något milt och krämigt för att verkligen komma till sin rätt.

Ingredienser

portioner
  • 8 kasslerskivor
  • grillolja

Purjogrädde:

  • 2 hela purjolökar
  • 3 dl grädde (visp- eller matlagningsgrädde)

Gör så här

  1. Pensla kasslerskivorna med grillolja. Grilla dem 2-3 minuter per sida.
  2. Skölj purjon och strimla den fint. Koka upp purjo och grädde. Låt detta koka i 3-4 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera med grillad kassler och kokt färskpotatis.