Kassler med druvor

Kassler med druvor
Foto: TV4

I Italien använder man ofta druvor och kött tillsammans. Det ger en härligt sötsyrlig smak åt rätten. Hittar du små, kärnfria druvor behöver du inte dela dem.

30 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 600 g kassler i bit
  • svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • ca 500 g gröna druvor, delade
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Gnid in kasslern med kryddorna, lägg den i en stekgryta med matfett i botten. Bryn den lätt runtom.
  2. Lägg hälften av druvorna i grytan och stek under lock på svag värme, ca 30 minuter, tills druvorna saftar sig.
  3. Skär köttet i skivor, lägg upp på fat, slå över skyn och servera resten av druvorna till. Servera gärna med färsk pasta till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept