Kassler i spännande sås

Kassler i spännande sås
Foto: TV4

Kassler är bra att ”ta till ”, inte minst på sommaren. Skär rejäla skivor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600-700 g kassler i skivor, ej för tunna
  • smör till stekning

Såsen:

  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1,5 dl buljong
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk hackad ättiksgurka
  • salt
  • lite paprikapulver
  • lite kajennpeppar

Servering:

  • ris
  • sallat

Gör så här

  1. Fräs löken i smöret utan att den får färg. Tillsätt mjölet och späd med buljongen. Rör ner crème fraiche, tomatpuré, ättiksgurka och kryddor och låt sjuda i 5 minuter.
  2. Stek kasslerskivorna. Häll såsen på ett varmt fat. Lägg skivorna på såsen. Servera med ris och sallat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept