Kassler i gelé

Kassler i gelé
Foto: TV4

Klassisk restaurang och finmat som egentligen heter Kall, kokt kassler i gelé. Traditionellt serverad med en klick leverpastej smaksatt sherry eller portvin. Garnera traditionsenlig med sparris, gurka och tomat, samt varm kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 800 g benfri kassler
  • 150 g bredbar leverpastej
  • 3 msk persilja, hackad
  • ev. lite sherry
  • sparris
  • gurka
  • tomat
  • Gelé:
  • 5 dl ljus buljong
  • 5 blad gelatin
  • ev 5 cl sherry

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i lite vatten 5 min. Fiska upp dem, låt de smälta i den varma buljongen. Ställ att svalna. Rör ev. ned sherry.
  2. Rör upp pastejen, smaksätt ev. med sherry och blanda med persilja.
  3. Skiva kasslern tunt. Bred lite pastej på hälften av skivorna och lägg ihop dem två och två.
  4. Lägg ut på fat med grönsaker omkring. Resten av pastejen klickas över.
  5. Skeda gelé över hela fatet när den börjar stelna, ställ i kylen att stelna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept