Kassler gratinerad med äpple och ädelostsås

Kassler gratinerad med äpple och ädelostsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kassler gratinerad med äpple och ädelostsås

8 ingredienser

Snabbt och lättlagat med färdigköpt ostsås, och eget potatismos går väldigt snabbt att laga medan kasslern står i ugnen. Skär bara potatisen i småbitar före kokning så halverar du koktiden.

Ingredienser

portioner
  • 600 g kassler
  • 2 äpplen
  • 100 g ädelost
  • 3 dl ostsås (*)

Potatismos:

  • 1 kg mjölig potatis
  • 3,5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala potatisen, skär den i mindre bitar och koka potatisen mjuk.
  2. Skär kasslern i skivor, kärna ur och skiva äpplet. Varva kassler och äpplen i en smord ugnssäker form, slå på ostsåsen och smula sedan över ädelosten. Gratinera i ugnen i 15 minuter.
  3. Slå av vattnet från potatisen och låt den ånga av lite. Koka upp mjölken och mosa potatisen med en rotfruktsstöt. Häll mjölken över potatisen och vispa moset hastigt till luftig konsistens, krydda med salt och peppar.