Kassler Florentine

Kassler Florentine
Foto: TV4

Namnet “Florentine” kommer av kombinationen ägg och spenat. Rätten går förstås även bra att göra på färsk spenat eller på mangold.

30 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 skivor kassler
  • 1 paket bladspenat
  • salt och vitpeppar
  • lite riven muskot
  • 2 tomater, skivade

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven ost
  • 1 äggula
  • salt och peppar
  • Ugn: 225-250 grader

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225-250°. Tina spenaten i ett durkslag, pressa sedan ur vattnet. Lägg spenaten i en lättsmord ugnsform. Varva skivad tomat med kasslerskivor över.
  2. Smält margarinet till såsen på svag värme. Rör ner mjölet och låt svälla några minuter. Häll på mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Ta såsen av värmen. Rör ned ost och äggula. Smaka av med salt och peppar.
  3. Bred såsen över kasslerskivorna. Gratinera i ugn, ca 20 minuter. Servera gärna med pressad potatis eller pasta.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept