Fyllda dadlar inlindade i parmaskinka

Fyllda dadlar inlindade i parmaskinka
Foto: TV4

Parmainrullade dadlar fyllda med champinjoner, schalottenlök och vitlök.

Karolina i Stocholm lagade även

Pärlcouscous med svamp och lax


Minicheesecake



Dryckestips
San Rocco Dolcetto D´Alba, art.nr. 72150, 99 kr. Ett vin med fin balans mellan bärighet och syra.

Till en förrätt av detta slag måste det finnas en balans mellan sötman från dadlarna och sältan i Parmaskinkan, den möts upp fin fint av den mjuka tanninstrukturen i San Rocco Dolcetto D´Albas bärighet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

14 februari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 pkt bacon, ca 70 g
  • 1 pkt lufttorkad italiensk skinka, 8 skivor
  • 8 st dadlar, färska
  • 4 st champinjoner
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st schalottenlök
  • 0,25 st chilifrukt, färsk
  • Svartpeppar, efter smak
  • Salt, efter smak
  • 8 st tandpetare

Gör så här

  1. Finhacka vitlök, schalottenlök, champinjoner, bacon och chili.
  2. Bryn detta i olivolja.
  3. Smaka av och tillsätt salt och svartpeppar om det behövs.
  4. Snitta dadlarna.
  5. Ta ur kärnan.
  6. Stoppa dadlarna med röran.
  7. Linda de stoppade dadlarna med en lufttorkad skinka och använd tandpetare som lås så att knytet håller ihop när det steks.
  8. Stek knytena i varm panna med bara lite olja.
  9. Serveras direkt, med eller utan tandpetare.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept