Minicheesecake på pepparkaksbotten

Minicheesecake på pepparkaksbotten
Foto: TV4

Frusen minicheesecake på pepparkaksbotten med en sås på varma bär.

Karolina i Stocholm lagade även

Fyllda dadlar i parmaskinka


Pärlcouscous med svamp och lax



Dryckestips
Josef Andert Beerenauslese, art.nr. 4589, 81 kr. Finstämd balans mellan sötma och syra, toner av torkade frukter som aprikoser och en touch av honung. Vinet kommer att samspela fantastiskt med syran i cheesecaken och sötman i pepparkaksbottnen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

14 februari 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 pkt philadelphia ost, 100 g
  • 2 st äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 st lime eller citron
  • 1 dl mellangrädde
  • 6 st kardemummapepparkakor
  • 0,5 pkt frysta hallon (125 g) eller bär efter smak och årstid
  • lite socker
  • 4 st mazarinformar

Gör så här

  1. Vispa grädden.
  2. Blanda i philadelphiaosten tills allt är en fluffig dröm.
  3. I en separat skål vispar du äggvitan hård med sockret.
  4. Pressa i en halv lime eller citron, för extra smak riv i lite av skalet.
  5. I en mortel eller liknande mosar du pepparkakorna.
  6. Lägg i botten av mazarin formarna.
  7. Vänd i äggvitan i grädd- och ostsmeten.
  8. Rör om tills allt är en slät röra som smakar som cheesecake.
  9. Klicka i formarna och ställ i frysen i runt två timmar.
  10. Innan servering
    Värm hallon eller bären du valt i en kastrull tillsammans med lite socker.
  11. Pressa i den andra halvan av limen eller citronen.
  12. Ta ut minicheesecaken och lossa dem försiktigt ur formarna.
  13. Servera med den varma bärsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept