Karlsbaderbullar med blåbär och färskost

30 bullar
Karlsbaderbullar med blåbär och färskost
Foto: TV4

Fantastiska bullar fyllda med krämig färskostsfyllning och blåbär. Riktiga sommarbullar som passar fint på stranden.

9 juli 2016
30 bullar

Du behöver

Karlsbaderdeg

  • 50 g jäst
  • 250 g mjölk (2,5 dl)
  • 660 g vetemjöl (11 dl)
  • 85 g strösocker (1 dl)
  • 180 g smör, rumstempererat
  • 10 g bakpulver (2 tsk)
  • 6 g salt (1 tsk)
  • 55 g ägg (1)
  • ägg, till pensling

Fyllning

  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g färskost
  • 90 g florsocker (1,5 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 30 g maizena (0,5 dl)
  • 1 citron, rivet skal från
  • 200 g frysta blåbär
  • 30 g maizena
  • 25 g strösocker

Glasyr

  • florsocker
  • vatten

Gör så här

  1. Karlsbaderdegbr> Smula jästen i bunken till matberedaren. Värm på mjölken till fingervarmt och häll det över jästen och blanda runt tills jästen löst sig. Blanda sedan i resterande ingredienser och arbeta degen med krok på mellanhastighet i 10 minuter. Plasta degen och låt vila i kylen 30 minuter.
  2. Fyllningbr> Vispa smör och färskost fluffigt med en elvisp. Vispa i lite i taget av florsockret, vaniljsockret och maizenan. Vispa till en fin konsistens, sist blandar du i citronzest. Låt stå kallt.
  3. Blanda blåbär med strösocker och maizena i en bunke och ställ åt sidan.
  4. Utbakning
    Kavla ut karlsbaderdegen till 40*48 cm på ett lätt mjölat bord. Skär ut 30 stycken 8*8 cm fyrkanter.
  5. Spritsa en klick med creamcheesefyllning i mitten och lägg i några blåbär. Vik över kanterna, lägg i pappersform. Låt jäsa under duk i minst 60 minuter.
  6. Sätt ugnen på 220 grader, pensla bullarna med ägg. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt svalna helt.
  7. Glasyr
    Blanda florsocker och vatten till önskad konsistens till glasyr som hälls på när bullarna är bakade och svala.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept