Emmas ostkaka

Emmas ostkaka
Foto: Jenny Grimsgård

Visst är det riktigt gott med en färdigköpt ostkaka, men kära du, det är NADA om du jämför med att göra en egen. Att göra en egen ostkaka är dessutom löjligt enkelt, du behöver typ bara en ugn och en bra bok att läsa medan kakan gräddas, that’s it. Så vad väntar du på? /Husmorsorna - Receptet finns med i Kärleksmums.

Läs mer om

Kärleksmums


1 december 2010
Visa mer

Du behöver

  • 500 g keso (ingen mager variant, tack)
  • 4 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl mandel, finkrossad
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk (nej, ingen mager variant här heller, tack)

Gör så här

  1. Bränn på ugnen till 175°.
  2. Nu kan du fiffa lite under tiden, bland annat med att mosa till keson lite, så den inte är riktigt så där storgrynig som den är annars. Vispa ihop äggen och sockret, när det är gjort kan du hälla i allt det andra i den bunken och röra om. Bra!
  3. Nu smörjer du en form med smör, häller ner smeten och ställer detta underverk i ugnen.
  4. Läs en bok, och ta ut kakan efter en timme ungefär. Ljuvlig att avnjuta med egen snabbkokad sylt (massa bär och socker som får puttra ihop ett tag) och lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept