Wallmans blommiga falukorv

Du behöver

  • 600 g falukorv
  • 4 st hattar portabellosvamp
  • 1 pkt Quorn nuggets à 300 g
  • 0,5 st blomkålshuvud
  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 4 tsk vitvinsvinäger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st röda paprikor
  • 2 dl vitt vin
  • smör och olivolja att steka i
  • salt och nymalen vitpeppar
  • basilika

Gör så här

  1. Skär falukorven på längden och grilla till vackert mönster. Stek portabellohattarna i olivolja och quarnbitarna i smör, salta och peppra.
  2. Blomkålscrème: Dela blomkålen i mindre bitar, fräs i lite smör och koka den mjuk i 1/2 dl mjölk, 2 dl grädde, 2 tsk vitvinsvinäger och vitlöksklyftorna. Mixa och smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Paprikasås: Tärna paprikorna och fräs i en klick smör. Tillsätt 2 dl vitt vin, 3 dl grädde och 2 tsk vitvinsvinäger. Låt koka ca 15 min, mixa och sila. Smaka av med salt och vitpeppar.
  4. Uppläggning: Fördela quorn och portabellohattar på portionstallrikar, lägg falukorven ovanpå och toppa med blomkålscrèmen. Skeda paprikasåsen runt och garnera med basilika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept