Varma rödbetor med getostkräm

15 min
4
Varma rödbetor med getostkräm
Foto: Fredrik sandin carlsson
Från Nyhetsmorgon

Varma rödbetor, krämig getost, rucolasallad och rostade pinjenötter fungerar perfekt tillsammans. Balsamvinägern i salladen blir pricken över i:et.

3 april 2012
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 4 st stora kokta rödbetor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl krämig getost
  • salt
  • peppar
  • 1 ask rensad ruccolasallad
  • 1 dl pinjenötter
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamicovinäger

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och skär dem i 2 centimeter långa stavar. Värm dem i en kastrull med lite smör och salt just innan servering.
  2. Lägg pinjenötterna i en panna och rosta dem utan fett på ganska hög värme. Lägg dem sedan i en skål.
  3. Värm grädden i en kastrull på spisen och lägg i getosten så den smälter. Vispa till en jämn kräm och smaka av med salt och peppar. Krydda salladen med olivolja och balsamvinäger samt salt och peppar.
  4. Fördela rödbetsstängerna på fyra tallrikar och servera med getostkrämen och ordentligt med sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept