Jambalaya från västkusten

4

Du behöver

  • 600 g rödtunga
  • 4 st krabbklor
  • 4 dl thairis
  • 1 g gurkmeja
  • 4 msk hackad körvel
  • 12 skivor zucchini
  • olivolja och smör till stekning
  • salt och nymalen vitpeppar

Sås:

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk hackad timjan
  • 1 msk citronsaft
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. Koka thairiset enl förpackningen. Häll av ev återstående vatten och tillsätt saffran och gurkmeja. Stek riset i olivolja och strö i körveln.
  2. Sås: Blanda crème fraiche, timjan och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dubbelvik rödtungsfiléerna och stek dem i smör. Salta och peppra.
  4. Pensla zucciniskivorna med olivolja, salta och peppra. Grilla dem till fint mönster.
  5. Knäck krabbklorna, tag ut köttet och värm i lite saltat vatten.
  6. Uppläggning: Fördela riset på portionstallrikar. Arrangera fisk, zucciniskivor och krabbklor ovanpå och klicka såsen runt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept