Citronråräkor

Du behöver

Råräkor

  • 40 st råräkor
  • 1 dl salt
  • 1 l vatten
  • 1 st citron, skalet

Sås

  • 2 st citroner
  • 2 st äggulor
  • lite vatten
  • olivolja

Sallad

  • 0,5 st huvud isbergssallad
  • citron
  • olivolja
  • forellrom
  • 0,5 knippe vittoppig rädisa
  • 10 skivor brioche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Råräkor
    Rör ut salt i vatten.
  3. Lägg i citronskal.
  4. Lägg i råräkorna i ca 3 minuter.
  5. Sås
    Skala citronerna och skär ned köttet. Lägg citronköttet i en kastrull.
  6. Koka tills det blir gyllene.
  7. Mixa och låt svalna.
  8. Vispa upp äggula med lite vatten.
  9. Tillsätt citron.
  10. Montera i olivolja tills det blir en ”majonnäs”.
  11. Sallad
    Blanchera salladen i ca 2 minuter.
  12. Kyl ned i isvatten.
  13. Smaka upp forellrommen med citronskal och olivolja.
  14. Skiva rädisan tunt och lägg i kallt vatten.
  15. Rosta briochen i ugn, 175 grader.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept