Vitvinskaramelliserade chilipäron

4

Du behöver

  • 3 st päron
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 msk brun farin
  • 1 st röd chili
  • 1 msk socker
  • 2 st godispunschflaskor
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk strimlad basilika + några kvistar till garnering
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Dela chilin, tag bort kärnorna och finstrimla. Koka strimlorna några min i vatten som täcker, slå av vattnet. Stek i en klick smör och 1 msk socker.
  2. Skiva päronen och stek dem i smör. Slå över det vita vinet och farinsockret så att päronen karamelliseras.
  3. Töm innehållet i punschflaskorna i en skål tillsammans med matlagningsyoghurten. Hacka chokladen och tillsätt tillsammans med den strimlade basilikan.
  4. Uppläggning: Arrangera päronskivorna vackert och toppa med chilin. Klicka såsen runt och garnera med basilikakvist.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept