Pocherad torskrygg med fänkål och risotto

Du behöver

  • 4 portionsbitar ryggfilé av torsk
  • 8 kvistar timjan
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 dl vitvin
  • 4 dl arborioris
  • 1 dl parmesanost
  • 0,6 l grönsaksbuljong
  • 1 dl smör
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 4 st finhackade schalottenlökar
  • 1 dl strimlad bladpersilja
  • 0,5 dl strimlad gräslök
  • 1 l vatten (cirka)
  • 2 st fänkål
  • 4 msk råsocker
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Sjud försiktigt upp fisken i en hög panna med lock
  3. Stäng av och låt gå på eftervärme
  4. Stick i fisken ungefär som du gör med en potatis
  5. Fräs löken med oljan.
  6. Låt riset fräsa med när löken blivit mjuk.
  7. Slå på vinägern och koka ner till hälften.
  8. Tillsätt buljongen.
  9. Låt koka under omrörning tills vätskan kokat in i riset.
  10. Tillsätt ost, smör och örter samt vatten för önskad konsistens.
  11. Rör ihop och servera genast.
  12. Skiva fänkålen grovt.
  13. Stek i panna med råsocker och olivolja på bägge sidor
  14. Tills gyllengul.
  15. Låt stå och bli mjuk under lock ca 20 min på eftervärme.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept