Örtbakad laxfilé med grönsaksris och körveldressing

Du behöver

  • 4 bitar fryst Laxfilé à 140 g
  • 1 dl strimlad körvel
  • 1 dl strimlad bladpersilja
  • 1,5 dl olivolja
  • 0.5dl Balsamicovinäger
  • 1 st finhackad rödlök
  • 1 st finhackad chili
  • 0,5 tärnad Zucchini
  • 2 st fint tärnade morötter
  • 4 st fileade tomater (filéad tomat = dela tomaten i fyra alt. åtta och skär bort stjärnhuset)
  • 8 dl kokt råris
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Salta och peppra laxen, pensla med olivolja.
  2. Låt gå i ugnen på 110 grader i ca 20 min.
  3. Blanda allt och smaka av med salt och peppar
  4. Stek riset i olivoljan.
  5. Tillsätt grönsakerna.
  6. Avsluta med tomaterna.
  7. Salta och peppra.
  8. Lägg riset i botten med laxen ovanpå.
  9. Slå dressingen på laxen så att den nästan täcks av örter.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept