Morots- och potatissoppa med strimlad kyckling och basilika

Soppa är gott på hösten och vintern och billigt att göra. Dessutom är det enkelt om du vill kunna göra annat under tiden att laga denna fina soppa.

16 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl Morötter i små kuber
  • dl 3dl Potatis i små tärningar
  • 0,5 dl vitvinsvinäger
  • 1 l Kycklingbuljong ( tex. 2 tärningar + 1 l vatten)
  • 1 brk mini creme fraiche
  • 4 st finhackade schalottenlökar
  • 2 st Stekta tärnade kycklingbröst
  • 1 dl strimlad salladslök
  • 0,5 dl strimlad färsk basilika
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs löken, morötterna och potatisen i lite olivolja.
  2. När dom börjar bli mjuka slå på vinägern.
  3. Låt vinägern koka bort.
  4. Slå sedan på kycklingfonden, låt koka ca 30 min.
  5. Mixa soppan i mixer eller med mixerstav.
  6. Lägg i creme fraichen och smaka upp med salt och peppar.
  7. Mixa en gång till innan servering.
  8. Lägg kyckling, basilika och salladslök i botten av skålen och slå soppan på.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept