Kycklingrulad med persiljestekta champinjoner och tomatsky

4

Du behöver

Ruladerna:

  • 4 kycklingbröst, delade på lägden
  • 8 stavar västerbottenost
  • 4 hackade och svettade schalottenlökar
  • 2 kvistar rosmarin, hackade
  • 16 tandpetare
  • salt och peppar
  • 3 msk smör för stekning

Champinjonerna:

  • 16 skivade champinjoner
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 dl strimlad persilja
  • 4 strimlade salladslökar
  • salt och peppar

Såsen:

  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 10 mogna tomater
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 stor hackad vitlöksklyfta
  • salt, peppar och socker

Gör så här

  1. Banka ut kycklingfiléerna mellan plastfilm. Salta och peppra. Lägg oststavar och hackad rosmarin i mitten. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Stek i smör och lite olja. Salta och peppra.
  2. Ställ in i ugnen ca 8 min på 140 grader.
  3. Fräs lök och vitlök i olivolja. Tillsätt tomater och socker. Låt koka ihop i ca 15 min på låg värme. Mixa slät. Smaka av med smör, salt och peppar.
  4. Fräs champinjonerna i olja och smör på hög värme. Tillsätt schalottenlöken.
  5. Avsluta med salladslöken och persiljan.
  6. Servera svampen i botten, dela kycklingrullarna på längden, lägg ovanpå svampen och ringla såsen runt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept