Halstrad lax med citrusragu och salviakräm

Du behöver

  • 4 laxfiléer á 160 g, med fjällat skinn

Citrusragu:

  • 0,5 dl filéad citron
  • 0,5 dl filéad apelsin
  • 0,5 dl filéad grapefrukt
  • 0,5 dl filéad lime
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl purjolök, i tunna ringar
  • 2 dl tomatfiléer, i tunna strimlor
  • 2 msk honung
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar

Kräm:

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl Philadelphiaost
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk strimlad salvia
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda allt till krämen och låt stå.
  2. Vänd ihop ingredienserna till ragun och smaka av.
  3. Stek laxen på skinnsidan i het panna.
  4. Stek runt om och låt gå färdigt i pannan.
  5. Servera ragun i botten med laxen ovanpå och toppa med krämen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept