Citronstekt kalkonbröst med couscous

30 min
4
Citronstekt kalkonbröst med couscous
Foto: Fredrik Sandin Carlson
30 min
4

Du behöver

  • 1 dl citronsaft
  • 2 msk citronskal
  • 1 st kalkonbröst i skivor (ca 500-600g)
  • 1 msk olivolja till stekningen

Couscous:

  • 8 dl kokt couscous (kokas enligt anvisning på förpackningen)
  • 1 pkt frysta blandade grönsaker (tex Oliver & paprika)
  • 1 st romansallad
  • 1 dl russin, blötlagda
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Spiskumminscreme:

  • 0,5 burk mini creme fraiche
  • 0,5 burk lätt matlagningsyoghurt
  • 3 msk honung
  • 1 tsk spiskummin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gnid in kalkonen med salt, peppar, citronskal och saft.
  2. Stek på medelvärme till du fått färg.
  3. Avsluta under lock på låg värme tills den är klar.
  4. Värm couscousen i kastrull med lite vatten samt olivoljan.
  5. Blanda i grönsaker och russin.
  6. Vänd i salladen och smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda alla ingredienserna till spiskumminkrämen och smaka upp med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept