Ceviche med örtbröd och avokadokräm

Ceviche med örtbröd och avokadokräm
Foto: TV4

Fräsch och syrlig fisk- och skaldjursrätt med smak av lime, koriander och chili.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


19 september 2012
Visa mer

Du behöver

Ceviche

  • 1 st liten skivad rödlök
  • 300 g färska skalade räkor
  • 300 g tärnad torskfilé
  • 1 näve färsk hackad koriander
  • 1 st liten näve hackad bladpersilja
  • 1 st röd urkärnad och skivad chili
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 6-8 st pressad lime
  • 1 msk olivolja

Krispigt bröd

  • 1 st liten tunt skivad baguette eller annat ljust bröd
  • 0,5 dl färska finhackade örter, t ex timjan, basilika
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5-1 dl olivolja

Avokadokräm

  • 2 st mogna urgröpta avokado
  • 1 st liten riven vitlöksklyfta
  • 1 st pressad lime
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar

Gör så här

  1. Ceviche
    Blötlägg den skivade rödlöken i kallt vatten i cirka 15 minuter, häll därefter av vattnet.
  2. Skala räkor och lägg alla ingredienser utom lime i en skål. Rulla limen så att den blir mjuk innan du delar och pressar den ned i skålen.
  3. Tillsätt olivolja. Blanda väl och lägg sedan ingredienserna i en försluten behållare och ställ i kyl i cirka 2 timmar.
  4. Krispigt bröd
    Värm ugnen till 200 grader..
  5. Lägg det skivade brödet i en ugnsform så att alla skivor får lika mycket kryddor och olja på sig. Strö över örter, salt och peppar.
  6. Ringla rejält med olivolja över så att brödet suger åt sig. Ställ in i ugnen i cirka 10 minuter precis innan servering.
  7. Avokadokräm
    Mixa avokado, vitlök och lime till önskad konsistens. Blir krämen för tjock – tillsätt vatten.
  8. Servera ceviche i ett martiniglas eller i en fin skål, toppa med det rostade brödet och garnera med lite koriander. Servera avokadokrämen på sidan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept