Karins jitterbuggare

Karins jitterbuggare
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Karin Laserow
Karin Laserow

Karins jitterbuggare

Av: Karin Laserow

Från: Hela Sverige bakar

6 ingredienser

Klassiska mördegskakor med maräng.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

portioner stycken
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 4 msk strösocker
  • 200 g smör
  • 2 äggulor

maräng

  • 2 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

Deg

  1. Blanda mjöl och socker och finfördela smöret. Tillsätt äggulorna och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila kallt i 30 minuter.

Maräng

  1. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret.

Montering

  1. Kavla ut degen till en avlång kaka. Bred marängen på kakan men inte hela vägen ut utan spara någon centimeter längs ena långsidan.
  2. Rulla ihop degplattan till en rulle. Skär rullen i 0,5 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15–20 minuter.