Karins jitterbuggare

25 kakor
Karins jitterbuggare
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
25 kakor

Du behöver

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 4 msk strösocker
  • 200 g smör
  • 2 äggulor

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Deg
    Blanda mjöl och socker och finfördela smöret. Tillsätt äggulorna och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
  3. Maräng
    Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner sockret.
  4. Montering
    Kavla ut degen till en avlång kaka. Bred marängen på kakan men inte hela vägen ut utan spara någon centimeter längs ena långsidan.
  5. Rulla ihop degplattan till en rulle. Skär rullen i 0,5 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15–20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept