Le tre dolce sorelle

Le tre dolce sorelle
Foto: TV4

Vaniljmousse med vodkamarinerade hallon samt chokladtryffelkräm med fluffig vaniljcrème fraiche som toppas med färska bär.

Dryckestips från Karina
Charles de Fère Jean-Louis Blanc de Blancs, nr 7424, 59 kr

Receptet kommer från tv-programmet Halv åtta hos mig och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


28 februari 2012
Visa mer
4

Du behöver

Vaniljmousse

  • 2,5 dl ekologisk grädde
  • 1 paket vit choklad
  • 2 msk vaniljkesella
  • 1 st äggula
  • 1 ask hallon
  • Florsocker efter tycke och smak
  • Hallonvodka efter tycke och smak

Chokladtryffelkräm

  • 1 dl grädde
  • 100 g mörk choklad
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 st vaniljstång
  • Florsocker efter tycke och smak

Gör så här

  1. Vaniljmousse
    Vispa grädden fluffig, och smält chokladen i vattenbad.
  2. Blanda samman chokladen samt grädden och tillsätt kesella samt äggula.
  3. Mosa hallon med en gaffel och tillsätt florsocker samt hallonvodka efter tycke och smak.
  4. Chokladtryffelkräm
    Värm grädden på spisen och bryt ner chokladen i grädden.
  5. Häll blandningen i små glas.
  6. Vispa crème fraiche tillsammans med den urgröpta vaniljstången och smaksätt med florsocker.
  7. Vispa fluffig.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept