Laxtartar på blandade blad

Laxtartar på blandade blad
Foto: TV4

Laxtartar på blandade blad

Av: Karin Thulemark

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

En fräsch laxtartar serverad på blandade blad efter tycke och smak. Gärna med något lyxigt knäckebröd till.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Chamarré, Sauvignon, Chenin Blanc, Colombard, Frankrike.

Ingredienser

portioner
  • 200 g rökt lax
  • 150 g färsk lax (måste ha varit fryst)
  • 1,25 tsk dijonsenap
  • 1,25 tsk äggula
  • 0,6 dl crème fraîche 18 %
  • 1,25 förp gräslök, frisk
  • 0,6 tsk svartpeppar
  • 0,6 tsk havssalt

Tillbehör

  • blandade salladsblad t ex ruccola, babyspenat och röda blad
  • grön sparris
  • citron, klyftor
  • hårt knäckebröd, lyxigt

Gör så här

  1. Hacka laxen fint med en bra kniv.
  2. Mixa de andra ingredienserna i en köksmaskin eller mixer.
  3. Blanda nu laxen med de mixade ingredienserna i en skål.
  4. Vänd allt i skålen.
  5. Det kan serveras med detsamma men blir bäst om det får vila i kylskåpet i en timme.
  6. Skölj salladsbladen och låt dem torka till innan servering.
  7. Koka sparrisen 3-4 minuter.

Vid servering

  1. Lägg salladsbladen på en tallrik.
  2. Forma en valfri modell av tartaren ovanpå och dekorera fint med sparris och citron.
  3. Bryt en bit knäckebröd och lägg vid sidan.