Tropisk marängparfait med mangosås och kiwi-äpplesalsa

Tropisk marängparfait med mangosås och kiwi-äpplesalsa
Foto: TV4

Syrligt, sött och gott! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

1 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st färdigköpt marängbotten
  • 3 st äggulor
  • 4 msk florsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • fruktjuice eller puré av mango, guava, passionsfrukt

Kiwi-äpplesalsa

  • 0,25 dl flytande honung
  • 0,25 dl pressad citronsaft
  • 1 krm mald kardemumma
  • 2 st kiwifrukter
  • 1 st äpple

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor och florsocker hårt och pösigt. Man ska kunna ”skriva i den”. Vispa grädden ganska löst, som filmjölk.
  2. Blanda i urskrapade passionsfrukter och fruktpuré i äggblandningen. Blanda därefter i den vispade grädden.
  3. Lägg marängbotten i en sockerkaksform med löstagbara sidor. Häll på parfaitsmeten. Ställ in i frysen minst i 3 timmar.
  4. Skala kiwin och fintärna den. Fintärna också äpplet. Blanda ihop och häll över citron-honungen. Låt stå i kylen 20 minuter innan serveringen.
  5. Vid servering: tag ut marängtårtan ur frysen cirka 10 minuter i förväg, så den blir mjuk. Skär tårtbitar. Servera med mangosås och en klick kiwisalsa.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept