Kycklingschnitzel med sparris

Kycklingschnitzel med sparris
Foto: TV4
Karin Fransson
Karin Fransson

Kycklingschnitzel med sparris

15 ingredienser

Kycklingschnitzel panerad i lantchips med sparris och parmesancrème.

Ingredienser

portioner

Kycklingschnitzel

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 4 msk rismjöl
  • 2 ägg
  • 1 förp lantchips
  • 1 förp rotfruktschips
  • 50 g pankoströbröd
  • 2 msk timjan, hackad

Parmesancrème

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 msk citron, saft
  • 1 msk timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • 80 g parmesanost, färskriven
  • några klickar smör
  • citron, skalet, rivet

Gör så här

Parmesancrème

  1. Blanda ihop buljong, grädde (använd mjölk om du vill), finhackad timjan och citronsaft.
  2. Lägger ner vitlöken gör du först nu.
  3. Låt det sjuda i ca 10 minuter, smaka av med lite salt och nymalen peppar.
  4. Dra av från värmen.

Kycklingschnitzel

  1. Ta fram kycklingbröstet, ta bort skinnet om det finns kvar.
  2. Lägg ett snitt längs med bröstet och klappa upp.
  3. Lägg köttet på mellan en plastpåse och banka ut det lite lätt. Gör likadant med alla bröst.
  4. Ta chipsen och lägg i en plastpåse.
  5. Banka sönder chipsen så de blir smulor.
  6. Förbered 3 skålar och lägg rismjöl i en, lättvispad ägg i den andra och sönderkrossade lantchips, rotfrukschips samt pankobröd i den tredje skålen. Smula gärna ner lite timjan i rismjölet.
  7. Salta och peppra på kycklingfiléerna.
  8. Doppa dem först i rismjöl, sedan i ägget och slutligen i chipsblandningen, tryck fast blandningen ordentligt på filéerna, så det fastnar ordentligt med panering. Doppa filéerna i äggen en extra gång om det inte fastnar tillräckligt.
  9. Stek filéerna i smör och olja ca 6 minuter på medelstark värme, de ska bli alldeles krispiga.

Parmesancrème, fortsättning

  1. När det är dags att servera kokar man upp gräddbuljongen igen.
  2. Blanda ihop parmesanosten med smöret och citronskalet och mixa ner i buljongen, gärna då med en mixerstav, då blir det ett härligt skum. Ev. kan man hjälpa skummet på traven med några msk vispad grädde strax innan man ska servera.
  3. Nykokt grön sparris passar bra att servera till kyckling och parmesancrèmen. Även lite extra hyvlad parmesan samt potatischips.
  4. Smaklig måltid!