Kall basilikasoppa

4

Du behöver

  • 5 dl grönsaksbuljong eller hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 50 g basilikablad och -stjälkar
  • 2,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • salt, peppar, lite socker
  • 0,5 st lime, saft och skal

Gör så här

  1. Koka upp buljongen med basilikastjälkarna, låt det hela puttra i 8-10 min. Sila av stjälkarna. Rör samman yoghurt och vetemjöl. Rör ner detta i den sjudande soppan. Tillsätt grädden och sjud i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar samt en nypa socker. Låt svalna.
  2. Häll soppan i en mixer eller matberedare och mixa ner basilikabladen så att soppan blir härligt grön. Tvätta ½ lime noga och riv av skalet. Strö över soppan. Pressa sedan ner så mycket av saften så att smaken blir frisk. Ställ soppan kallt i ett par timmar.
  3. Servera soppan kall med olika tillbehör, t ex finskuren tomatsallad, nyskalade räkor, oliver, mozzarellaost, parmaskinka, vitlökskrutonger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept