Du behöver

  • 2 st små zucchini eller 1 stor
  • 10 st små färskpotatisar (lätt förkokta)
  • 10 st vitlöksklyftor
  • 10 st cocktailtomater
  • 1 st aubergine
  • 2 st paprikor (röda, gröna eller gula)
  • 8 st små sommarlökar eller schalottenlökar
  • 3 kvistar rosmarin
  • 3 kvistar timjan
  • 2 msk grovt salt
  • 1 msk socker
  • 5 dl olivolja
  • 1 dl svarta calmataoliver
  • parmesan- eller peccorinoost
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Ansa grönsakerna och skär de stora i grövre bitar, de små kan vara hela. Om det används stora tomater ska de skållas, skalas och kärnas ur samt klyftas. Cocktailtomaterna pickas lite.
  2. Lägg alltsammans utom oliverna i en stor vid gryta, strö över salt, socker och slå på oljan, låt allt dra på mycket svag värme med lock på glänt i ca 30 min eller tills potatisen känns mjuk. Rör i grytan lite försiktigt då och då under tillagningens gång. Rör ner oliverna och låt alltsammans kallna i oljan.
  3. Lyft upp grönsakerna ur oljan och servera dem tillsammans med en god och lagrad balsamvinäger och parmesan- eller peccorinoost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept