Örthonung

Örthonung
Foto: Daniel Herzell

Karin Franssons fina örthonung med smak av basilika och dragon.

Exempel på örter till honungen: basilika, citrontimjan, lite dragon. Gärna några blad citronverbena eller citronmeliss och någon matsked bronsfärgad fänkål eller körvel

9 mars 2009
Visa mer

Du behöver

  • 500 g flytande akaciahonung
  • 1,5 dl hackade örter
  • 1 st lime eller citron, fint rivet skal

Gör så här

  1. Ställ honungsburken i kylen någon dag innan du ska göra örthonungen. Den ska vara kall när man mixar den med örterna.
  2. Häll honung och örter i en mixer. Mixa tills honungen är helt grön. Det tar 3–5 minuter. Häll tillbaka blandningen i honungsburken och sätt genast på locket. Förvara honungen i kylen. Den behåller nämligen sin gröna färg om den får stå kallt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept