Entrecôte med spansk mojosås och saltskakad potatis

4

Du behöver

  • 4 skivor entrecôte
  • 30 st små fina färska potatisar
  • 4 msk grovt salt
  • 1 bunt dill

Mojo:

  • 5 skivor vitt bröd (formfranska)
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 15 st vitlöksklyftor
  • 2 st äggulor
  • 0,5 msk malen spiskummin
  • 3 msk paprikapulver
  • 0,5 tsk chilipuré
  • salt och en nypa socker
  • 2 msk aijvar-relish
  • 5 dl solrosolja

Gör så här

  1. Borsta potatisarna och lägg dem i kokande vatten med 2 msk grovt salt och dill. Koka dem nätt och jämnt mjuka.
  2. Gör under tiden mojosåsen: Kantskär brödet och lägg det i vinägern, låt dra ca 10 min. Skala vitlöksklyftorna. Dela dem och lägg dem tillsammans med resten av ingredienserna, förutom oljan, i matberedaren. Häll ner oljan i en tunn stråle tills det blivit en krämig sås. Ev kan färsk körvel förhöja smaken i mojosåsen.
  3. Häll av potatisen, men låt en bottenskyla av kokvattnet vara kvar. Plocka bort dillen och tillsätt resterande grovt salt och koka vidare tills vätskan ångat bort, skaka potatisen samtidigt så saltet lägger sig runt om.
  4. Salta och peppra köttet och stek eller grilla det omedelbart ca 3 min på varje sida. Servera den starka såsen och potatisen samt en god bladsallad till köttet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept